Resepi Aiskrim Pasu Bunga!







Assalamualaikum dan haii.. sekarang ni tengah meletup dengan trend aiskri pasu bunga.. Ya Allah kreatifnya diorangg ..Sebijik pasu bunga ..padahal aiskrim yang gegile sedap weyh!! Setengah orang tu siap letak cacing lagi..oh yoyo..bukan cacing hidup naa..tapi cacing jelly

Gambar sumber google .. Tak sempat pon nak buat tuto 100% original dari saya .. sibuk ngan aktiviti.. Sekolah tu dah macam rumah kedua hahahahahaa.. :))



haaa yang ni pulak versi cacing .. cacing yang boleh dimakan.. cacing gula2 namanya


Bahan-bahan:
1.Icecream periksa yang korang minat. (vanilla,tirmaisu,milo)
2.Crunched oreo(tak pun oreo yang dihancurkan )
3.Optional(cake sponge)
4.cawan/pasu bunga(yang bersihla)
5.straw minuman

Cara-cara:
1.Kalau yang buat ada cake tu , amik bekas pasu bunga/cawan tekapkan pada cake
(cake tu pastikan muat2 masuk dalam cawan)
2. Potong staw minuman mengikut ketinggian pasu bunga/cawan . (untuk letak bunga..so xdela kotor)
3.Letakkan ice cream mengikut ketebalan yang korang nak
4.Letak cake,;etak ice cream..sampai penuh pasu bunga tu
5. Last kali tabur crunched oreo ..bagi nampak ala ala tanah

tara dah siapp..mudah je kan klo buat sendiri ..hehe 

Sumber gambar dari berbagai pihak,cuma dikumpulkan di satu post :))