Tutorial : burung biru terbang di blog

salam semua..ain buat tutorial ni sebab request syikeng..burung biru tu blh terbang dimana2 je yang dia nak..

first step
-Dashboard -> layout -> add gadjet -> pilih html/javascript

second step
-copy code di bawah dan apste kat ruang html tu ek

korang boleh pilih warne burung yang korang suke
BLUE 
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/exeloph/file/Twitterbang.js"></script> <script type="text/javascript"> var birdSprite="https://lh3.googleusercontent.com/_6TkGtddC4V4/TWCplect9lI/AAAAAAAAADI/6tK12S_REt8/bluetwit.png"; var targetElems=new Array("img","hr","table","td","div","input","textarea","button","select","ul","ol","li","h1","h2","h3","h4","p","code","object","a","b","strong","span"); var twitterAccount = "LINK TWITTER KORANG";var tweetThisText = "LINK URL BLOG KORANG";tripleflapInit();</script>
PURPLE
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/exeloph/file/Twitterbang.js"></script> <script type="text/javascript"> var birdSprite="https://lh3.googleusercontent.com/_6TkGtddC4V4/TWCovz6HiKI/AAAAAAAAACk/HouI2e4kE9c/purple.png"; var targetElems=new Array("img","hr","table","td","div","input","textarea","button","select","ul","ol","li","h1","h2","h3","h4","p","code","object","a","b","strong","span"); var twitterAccount = "LINK TWITTER KORANG";var tweetThisText = "LINK URL BLOG KORANG";tripleflapInit();</script> 
 RED
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/exeloph/file/Twitterbang.js"></script> <script type="text/javascript"> var birdSprite="https://lh5.googleusercontent.com/_6TkGtddC4V4/TWCovySxGkI/AAAAAAAAACo/Q1lEVEwc0h0/red.png"; var targetElems=new Array("img","hr","table","td","div","input","textarea","button","select","ul","ol","li","h1","h2","h3","h4","p","code","object","a","b","strong","span"); var twitterAccount = "LINK TWITTER KORANG";var tweetThisText = "LINK URL BLOG KORANG";tripleflapInit();</script>
3- save !! cer tengok ada tak burung tuh dalam blog korang ? 
hehe





Nota kaki 
Pink - ambil link twitter korang ya
biru - letak link blog korang 
hope menjadi