cuti ni memang best!



assalamualaikum ..hai semua :) ..cuti ni apa dah jadi?apa yg tak jadi,apa yang terlebih jadi,apa yang belum jadi,apa yang tak nak jadi :o ok relax jap..ok aku baru reti buat cake and kek tu jadi..sape tak suka klo hasil first time menjadi kan? esoknye aku pergi berjalan :3 pergi marina waterpark and my first impression damn so boring    ~_~ ..it's ok memandangkan kat situ agak sunyi dan tak ramai org so kitorang sume setuju nk mandi situ...sebab best boleh memonopoli kawasan tu hihik Xp tapi muke aku ni bertambah hitam..memang nampak kulit terbakar di pipi belah kiri..sebaik cepat hilang ...then ktorang pusing2 pusing pusing and pusing!! ...then tibalah di destinasi marina island..ok,bosan jugak..melangkah seribu naik kereta and prgi ke area tadi Teluk Batik :3 ..benda first yg nampak BANANA BOAT ..apa lagi selepas minta izin kt bonda2 , terus ke kereta amik baju basah cett lembab jehh pakai balik..ya allah dh la penat berjalan kaki ni terasa nk tercabut sudaaa tpi x mengapa demi banana boat tersayang..apabila sudah tiba di destinasi,kami pon trus amik safety jacket and pakai..main2 air jap naik banana boat and tunggu pemandu kapal sampai :3 dan trus ready ....fuuh takut gak sebab tgh laut nnti dahla tak ade orang yang reti berenang :o bahaya sungguh ..tpi x kesah la..banana boat tu bum2  suka sangat bestt sangat sambil2 menikmati permandangan..ceh kononla dri first nk pegang kuat2 last2 sebelah tgn je pegang ...muehehe ...depan aku k.yong dia prnh lemas so dia trauma sket...tpi dia orang yg plg depan,aku second :p...ok pengalaman agak teruk gak org yg dpn sbb asyik minum air laut..aku yang kedua ni pon dh bertempias kena -.- ..hmm hmm xpela...ok then orang depan dan belakang ni terlebih excited punya pasal prgi meloncat2 ..oomaiii serammnye klo pecah boat ni cmne..tpi selamat x pecah ...benda yang pling ktorang xnak ialah nk time turun..dorang campak je -.-ee terukk...masing2 sebut READY,READY,READY NK KNE CAMPAK DA NI...suddenly boat tu slow..ohh selamat..dlm hati -oo sebab sume perempuan kot heppinye- and suddenly VOOM! BUSHH! ceh  ...tibe2 je bawa laju memang terjatuh la...masinnye -.- ..kaki mmg terangkat kepala kt bawah..ohh aku tenggelam jap and sebaik cepat timbul...x sanggup nk thn nafas ^~^ ...opah aku punya reaksi... CUCU AKU JATUHHH TUJUH TUJUH ....hahaha opah aku menangis ingat cucu dia lemas...tu je bye assalamualaikum ..huhuk tapi memang best...